Houd me vast training september 2020

In september start er weer een nieuw Houd me vast programma voor koppels. Er zijn nog maar enkele plaatsen beschikbaar. Wil je je aanmelden of meer informatie, neem dan contact op met Lilian Regeer. 

Wil je meer weten over het Houd me vast programma, kijk dan op de volgende website https://www.eft.nl/wat-is-eft/houd-me-vast  

Overzicht Nieuws

Op maandag 14 december heeft premier Mark Rutte in zijn toespraak een nieuwe lockdown aangekondigd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. We moeten alles aanpassen; ons dagelijkse nieuwe ritme na de vorige lockdown wordt een oud ritme en we gaan aan de slag met een nieuw ritme waarbij we gebruik maken van ons oude ritme uit de vorige lockdown.

Veel ouders moeten er weer aan geloven; het zoeken van een balans tussen thuiswerken, thuisonderwijs, familietijd en me-time. Alle 4 de bordjes zijn belangrijk en daarom goed om zoveel mogelijk aan het begin van deze bijzondere situatie stil te staan bij: en hoe dan? Hoe combineer je het thuiswerken met je kinderen die thuis onderwijs moeten krijgen, zonder alles op het spits te drijven. Voorlopig zitten we met elkaar opgescheept en moet je ruzie zo veel mogelijk voorkomen en ook jezelf tijd en ruimte gunnen.

Een moment om stil staan hoe is het de vorige keer gegaan: wat werkte en wat niet, wat kan er anders. 

Breng structuur in je dag aan door de structuur van school en jouw werkdag zo goed mogelijk na te bootsen. Structuur zal de nodige portie rust brengen voor kinderen en jezelf.

De volgende tips kunnen je hierbij helpen:

Baken je werktijd af. Je gaat (wellicht) niet evenveel uren werken zoals wanneer je werkt zonder kinderen in je huis.

  • Wissel af tussen tijd ‘SAMEN’ en tijd ‘ALLEEN’.
  • Geef je ‘SAMEN’- en ‘ALLEEN’-tijd visueel weer zodat je kind(eren) duidelijk weten wanneer je aan het werkt bent (en er dus even niet voor hen bent en wanneer wel).
  • Tracht, indien haalbaar, de structuur elke dag hetzelfde te houden zodat je kind(eren) kunnen wennen aan deze nieuwe situatie (tijdens weekdagen thuis zijn en je ouder(s) die thuis aan het werken zijn voor hun werk).

Tijdens de momenten ‘SAMEN’ doe je gemeenschappelijke activiteiten zoals: opstaan, ontbijten, tandenpoetsen, eten klaar maken, fruit snijden, koekje kiezen, gezelschap spel spelen, koken, …

 

Tijdens de momenten ‘ALLEEN’ hebben zowel jij als jouw ‘kind(eren)’ tijd om een activiteit alleen te doen. Jij werkt dan en jouw kinderen doen (afhankelijk van de leeftijd) zelfstandig een activiteit zoals bijvoorbeeld: knutselen, tekenen, kleien, afwasmachine leeg maken, kamer opruimen, huiswerk maken (als er vanuit de school huiswerk werd meegegeven), film kijken, kamp bouwen met je stoelen en lakens, in de tuin spelen, …

Brainspotting met kinderen

  Eind januari heeft Lilian Regeer naast een opleiding brainspotting voor volwssenen nu ook de opleiding brainspotting met kinderen succesvol afgerond. Brainspotting is een snelle en effectieve manier van therapie die geschikt is voor alle leeftijden. Het is...

Sensorische informatieverwerking

Sensorische informatieverwerking

Bij sensorische informatieverwerking worden de prikkels die je met je lichaam waarneemt, door de hersenen verwerkt.

geplaatst: 16-05-2018

Postadres

Delftsestraatweg 280A
2645 AE Delfgauw

Contact

info@kindinpraktijk.nl
015 202 4606

jeugdhulp

Pin It on Pinterest

Share This